Parhaat Airfryerit 2020

ilmafriteerauskeittimet

Severin XL, Princess XXL, Emerio SmartFryer, Philips XXL

5/5
ilmakeitin

1. Severin XL Airfryer 3,2L

Severin on yli 60 vuotta vanha saksalainen yritys, joka valmistaa laadukkaita kodinkoneita edulliseen hintaan.

Tämä Severin airfryer malli on yksi tämän hetken markkinoiden suosituimmista malleista, eikä syyttä. Ulkomuoto ei poikkea erityisen paljon kilpailijoista, vaan tyyli on pidetty hillittynä. Yläosassa on kätevä ja helppokäyttöinen digitaalinen näyttö ja alaosassa kahva, mitä vetämällä saat paistokorin esiin.

 

Mukana tulee yhteensä kuusi erilaista valmisohjelmaa, joka on mukava lisä helpottamaan ruoanlaittoa – voit valmistaa esimerkiksi ranskalaiset, lihan, kanan, katkaravut, vihannekset ja leipomisen yhdellä napin painalluksella – kätevää.

 

Korin tilavuus on 3,2L, joten sillä onnistuu aterioiden teko myös koko perheelle. Helppokäyttöinen LCD-näyttö on myös miellyttävä ominaisuus.

 

Lämpötilan säätöasteikko on 80 to 200° C. Ajastimen pystyy säätämään 60 minuuttin asti ja ajan loputtua keittimestä kuuluu merkkiääni.

 

Automaattinen sulkutoiminto ja ylikuumentumissuoja ovat hyvä turvaominaisuus.

 

Takuu tässä airfryerissa on kaksi vuotta.

9.2Arvosana
Laadukas ja kompakti

Severin XL airfryer on tällä hetkellä yksi markkinoiden suosituimmista keittimistä tässä kokoluokassa.

Suorituskyky
8.5
Käytettävyys
9
Ulkomuoto
9
Ominaisuudet
9.5
 • Kuusi automaattiohjelmaa
 • Täydellinen tilavuus
 • Helppokäyttöinen
 • Helppo puhdistaa

  Halvimmat hinnat

  4.5/5

  2. Princess XXL Airfryer 5,2L

  Princess ei ehkä ole brändi jonka tunnistat heti - kyseessä on vuonna 1994 perustettu hollantilainen yritys, joka on erikoistunut kodinkoneiden valmistukseen.

  Kuten nimestä voi jo päätellä – tämä malli sopii erityisen hyvin myös isompiin kotitalouksiin.

   

  Princess XXL on ulkomuodoltaan kuin minkä tahansa muun valmistajan ilmakeitin. Edessä on digitaalinen näyttö ja alaosassa kahva, jota vetämällä paistokori tulee esiin. Tilavuudeltaan tämä laite on 5,2 litraa eli kyseessä on hieman isompi yksilö.

   

  Tämän kokoluokan airfryeriksi, Princess XXL on kuitenkin yllättävän kompakti.

   

  Suuri tilavuus antaa mahdollisuuden tehdä erilaisia aterioita isommallekin ryhmälle kerralla, joka on plussaa meidän mielestä.

   

  Mukana tulee seitsemän valmisohjelmaa ruokien kypsennykseen, joita on digitaalisen näytön avulla helppo käyttää.

  Voit myös paistaa kakkuja ja piirakoita mukana tulevan pannun avulla.

   

  Princess tarjoaa tähän malliin kahden vuoden takuun.

  Tyylikäs design ja hyvä hinta-laatusuhde, vie hieman tilaa enemmän, mutta olen ollut todella tyytyväinen nyt kolmen viikon käytön jälkeen.

  Maria
  9.3Arvosana
  Isommille perheille

  Princess XXL sopii täydellisesti myös isommille perheille - tai pienemmille, jotka tykkäävät tehdä paljon ruokaa yhdellä kerralla.

  Suorituskyky
  9
  Käytettävyys
  9
  Ulkomuoto
  9.2
  Ominaisuudet
  9.4
  • Helppokäyttöinen ja hyvät ohjeet
  • Tehokas ja tilava
  • Kätevä lisäpelti - helppo pizzan valmistus
  • Valmisohjelmat

  Halvimmat hinnat

  4/5
  emerio ilmakeitin

  3. Emerio SmartFryer 3,6L

  Emerio on hollantilainen korkealaatuisiin kodinkoneisiin erikoistunut yritys.

  Emerio SmartFryer on näistä kolmesta keittimestä edullisin malli. Ulkomuodoltaan se ei eroa kilpailijoista paljoakaan, paitsi tilavuudeltaan se on hieman pienempi, joten jos haluat tehdä kerralla enemmän ruokaa, niin suosittelemme Princess XXL tai Severin XL airfryeria.

   

  Keittimestä löytyy säädettävä ajastin ja lämpötila merkkiäänellä. Kori on irroittaa ja pestä, sekä se on konepesun kestävä.

   

  Digitaalinen näyttö on yksinkertainen ja helppo käyttää, mutta mukana ei tule valmisohjelmia, joten yksi miinus tulee siitä.

   

  Yhteenvetona voidaan todeta, että kyseessä on edullisin malli ja toimiva laite, mutta en itse ostaisi sitä omaan talouteeni, koska perheeseemme kuuluu sen verran monta jäsentä, eikä tilavuus sovellu omiin tarpeisiini.

   

  Takuuta tuotteelle annetaan kaksi vuotta.

  8.1Arvosana
  Edullisin vaihtoehto

  Sopii pienempiin talouksiin, esimerkiksi yhden tai kahden henkilön kotiin.

  Suorituskyky
  8
  Käytettävyys
  8
  Ulkomuoto
  8.5
  Ominaisuudet
  8

  Halvimmat hinnat

  3.5/5
  philips xxl airfryer

  4. Philips XXL Airfryer

  Philips esitteli ensimmäisen airfryerin vuonna 2010 messuilla Berliinissä. Tämän jälkeen markkinoille on ilmestynyt uusia brändejä ja erilaisia malleja. Philips XXL on markkinoiden yksi kalliimmista malleista, mutta silti hyvin suosittu.

  Philips XXL on nimensä mukaisesti suurikokoinen airfryer, joka sopii isompaankin kotitalouteen. 

   

  Ulkomuodoltaan keitin ei eroa paljon muista markkinoilla olevista keittimistä, vaan tyyli on lähes samanlainen. 

   

  Lämpötilasäätö on 80 – 200 celsiuksen välillä ja sitä voi säätää 25 asteen välein.

   

  Ajastimen pystyy säätämään 1 – 60 minuutin välillä ja voit valita esiasetuksia, kuten sulatus, kana, pihvi, liha ja kakku. Suurikokoinen LCD-näyttö näyttää sinulle lämpötilan ja jäljellä olevan ajan.

   

  Airfryerin mukana tulee reseptikirja, jossa on yli 30 reseptiä ja pääset 200 muuhun reseptiin käsiksi lataamalla sovelluksen.

  9Arvosana
  Isommille perheille

  Hyvä valinta, jos tykkäät tehdä enemmän ruokaa yhdellä kerralla.

  Suorituskyky
  9.5
  Käytettävyys
  9.5
  Ulkomuoto
  8
  Ominaisuudet
  9
  • Laadukas ja tilava
  • Reseptikirja
  • Pysyy viileänä
  • Hintava

  Halvin hinta

  Airfryerin osto-opas

  Airfryereiden suosio on kasvanut kotitalouksissa kovaa vauhtia vuosien saatossa, kiitos niiden kyvyn kopioida rasvakeittimien rapeat ja makoisat ruoat ilman öljyä.

   

  Markkinoilla on kuitenkin nykyisin niin paljon eri malleja, että vähemmästäkin menee pää pyörälle.

   

  Kokosimme oppaan helpottamaan valitsemaan juuri oikeanlaisen keittimen sinun tarpeisiin.

   

  Tilavuus

  Tyypillisesti ilmakeittimien tilavuus vaihtelee 2 – 6 litran välillä ja koska et halua täyttää paistokoria liian täyteen kokatessasi, niin kannattaa miettiä paljonko ruokaa haluat tehdä kerralla.

   

  Jos teet ruokaa perheellesi tai ystävillesi, niin kannattaa suunnata katse isompiin XXL malleihin, kun taas jos asut yksin tai kahden henkilön kanssa, niin myös pienemmät mallit sopivat sinulle. Pidä kuitenkin mielessä, että mitä suurempi keittimen tilavuus on, niin sitä enemmän se vie tilaa keittiössäsi.

   

  Valmisohjelmat

  Haluatko tehdä paljon ranskalaisia kerralla? Tai kenties olet kanansiipien suurin ystävä?

   

  Jos suunnittelet tekeväsi tiettyjä aterioita, kannattaa valita malli, jossa tulee valmisohjelmia mukana.

   

  Budjetti

  Kannattaa miettiä paljonko haluat käyttää rahaa airfryeriin. Hinnat vaihtelevat aina 50 – 300€ välillä, joten kannattaa miettiä mitä ominaisuuksia haluat keittimeltäsi.

  Airfryer - Usein kysytyt kysymykset

  Olet luultavasti kuullut ihmisten puhuvan siitä monen monta kertaa, mutta mietit vieläkin mikä se oikein on. Loppupeleissä kyseessä on melko yksinkertainen laite. Elämää helpottava kodinkone, joka vie vain pienen tilan keittiöstä – tekee lähes kaikki samat asiat mitä perinteiset liedet, uunit ja mikrot. Se leipoo, keittää, paistaa ja jopa lämmittää tähteeksi jääneet ruoat.

  Kiertoilmamekanismin avulla, se lämmittää ruokaa tasaisesti kiertävän ilman avulla. Ruoka laitetaan lokeroon, joka suljetaan. Lokeron pieni koko ei ole sattumaa, vaan suunnittelijat tekivät sen pieneksi juuri nopettaakseen ruoanlaittoa. Asetusten laiton jälkeen painat vain käynnistä nappia ja kone ryhtyy toimiin.

  Kyllä, mutta vain vähäinen määrä. Airfryer ei tarvitse kuin ruokalusikallisen öljyä. Monet ravintotieteilijät ovatkin sanoneet airfryerin olevan terveyttä edistävä kodinkone.

  Lista on niin laaja, että en tiedä mistä aloittaa. Omasta mielestä vihannekset ovat hyvä alku. Jos rakastat vihanneksia jotka ovat paistettu joka kerta eri tavalla, niin vihannesten grillaus voisi olla hyvä vaihtoehto. 

   

  Pakastetut ruoat ovat toinen vaihtoehto listaan. Sinun airfryer ei pelkästään sulata ruokaa, vaan kypsentää sen niin hyvin, että kukaan ei uskoisi sen olleen pakaste. Se ei pelkästään maistu tuoreelta, vaan myös herkulliselta.

  Jos otetaan huomioon, miten nopeaa ruoanlaitto sen avulla on, miten vähän se vie tilaa loppupeleissä ja kuinka paljon terveellisempää ruoka sen avulla on, niin sanoisin, että kyllä on. 

  Kysymys pitäisi olla, että onko muita kokkaustapoja jotka olisivat terveellisempiä kuin airfryerillä kokkaaminen. Se tosiasia, että airfryer käyttää vähemmän öljyä tekee siitä jo terveellisemmän vaihtoehdon.

  Airfryer voi grillata, se imitoi rasvakeitintä, lämmittää ruoantähteet – asioita joita normaali kiertoilmauuni ei voi tehdä. Kiertoilmauuni on isompi ja siten sopii isompien aterioiden valmistamiseen. Toki on paljon yhtäläisyyksiä, mutta ei niitä voi kutsua samaksi asiaksi.

  Laatutuote.fi